Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Doona och säkerhet


Snabbfakta om Doona+

Doona+ Babyskydd är till för grupp 0+ och passar från födsel (barnets vikt 1,8-13 kg) och har 5-punktsbälte. Endast avsedd för bakåtvänd montering. Vikten på Doona+ är 7,35 kg. Isofixbas säljes separat. Doona+ kan enkelt monteras med eller utan bas. Tillhörande Baybinsats är i memory foam  och används  mellan 0-3 månader. Separat Huvudstöd är också i memoryfoam och  används mellan 0-13 kg. Klädsel och sufflett är avtagbart och maskintvättas i 30 grader. Alla material är strikt testade och följer REACH och SVHC (Substances of Very High Concern).


Doona+ är först i världen!

Från babyskydd till vagn på några sekunder.


Doona+ är det första babyskyddet i världen med integrerad vagn. Genom en enkel knapptryckning fälls hjulen ut och babyskyddet går att köra. Doona+ uppfyller alla högt ställda säkerhetskrav och regelverk. Babyskyddet är designat för att ge barn och föräldrar en säker och praktisk lösning både i och utanför bilen. Design, kvalitet och funktion finns in i minsta detalj för att ge en så smidig upplevelse som möjligt.

  • Slipp bära på tungt babyskydd
  • Frigör utrymme i bilens bagageutrymme
  • Fullt sortiment med anpassade tillbehör

Doona+ är certifierad som Babyskydd (enligt ECE R44/04 ), som Barnvagn (enligt EN1888) och som Babysitter (enligt EN 12790). Utöver detta är Doona+  även godkänd för montering på flygplan - utan bas. Detta sammantaget ger produkter ett väldigt säkert skydd. Doona+ har utförligt genomgått flertalet krocktester, bland annat i extrema temperaturer och förhållanden.


Doona+ säkerhet och tester.


Alla babyprodukter måste genomgå hårda säkerhetstester för att bli godkända för användning. Detta gäller inte minst barnvagnar och bilstolar som ska skydda bebisen under transport. Eftersom Doona har en unik uppbyggnad och funktion är den testad och godkänd som babyskydd, barnvagn och babysitter (inom EU). Den är dessutom godkänd (TÜV) att ta med på flygplanet, både i USA och Europa.

Doona har levererat flera godkända resultat utöver de lagstadgade kraven för babyskydd och barnvagn.

Företaget bakom Doona, Simple Parenting, har låtit utföra över 100 krocktester för att säkerställa Doona’s säkerhet i olika krockscenarion. Utöver detta har man genomfört flertalet tester under extrema förhållanden för att, inte bara klara kraven, utan för att överträffa standarderna. De tester som utförts är kollision i hög fart, kollision i extrem kyla, kollision med en docka motsvarande 3 år och med extra vikt.

Utöver ovan nämnda tester som är utförda av de ledande testlaboratorierna i Europa, USA och Asien har Simple Parenting själva byggt ett högteknologiskt test Lab där de utför mer än 20 olika tester för att säkerställa Doona’s hållbarhet över tid.


Stiftung Warentest, ADAC
I oktober 2015 testades Doona+ av den oberoende tyska konsumentorganisationen Stiftung Warentest, ADAC och uppnådde utmärkta resultat. Betyget var 2,4 – Good och var det högsta betyget som uppmättes bland de 45 testade bilstolar.

ADAC gav Doona följande bedömning;
Mycket goda resultat i frontal krock. Mycket låga föroreningshalter. Mycket enkel och säker montering. Låg risk för felhantering. Enkel hantering av barnet i Doona. Bra bencirkulation. Bra sittposition för barnet. Bra utrymme för barnet. Högkvalitativt utfört hantverk.

Till skillnad från andra babyskydd tillåter Doona’s unika konstruktion att fälla handtaget mot bilstolens rygg, vilket get ett utomordentligt Anti-Rebound skydd. Vid en eventuell krock kommer Rebound-bågen att fånga kraften och motverka att Doona snabbt roterar mot sätet och minimerar risken för eventuella skador.


Två av de mest vanliga skador relaterade till babyskydd och barnvagnar är felanvändning och felmontering. Med detta i åtanke har Doona konstruerats med säkerhetsanordning för att förebygga detta. Tack vare dessa har man lyckats motverka följande felanvändningar;

  • Oavsiktlig fällning av Doona
  • Plötslig förlängning av handtaget i bärande läge
  • Rotation av det förlängda handtaget i promenad-läge